Kısaca Biz
Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.), Ford Motor Company ve Koç Holding’in eşit oranda hisse sahibi oldukları halka açık bir şirkettir. Çok köklü iki kuruluş, Koç Holding ve Ford Motor Company’nin işbirliğinden oluşan güçlü temel ve yaratılan güçlü sinerji, Ford Otosan kurum kültürünün özünü oluşturmaktadır. 1928’de distribütörlük ile başlayan Koç Grubu’nun otomotiv serüveni 1959’da Otosan’ın kurulmasıyla endüstriyel bir nitelik kazanmıştır.
Bu Hikayenin Başrolünde Kim Var?
Şirketimizde gücümüze inanan, kendi yeteneği ve emeği ile bu güce güç katan, hep daha iyisi için çalışan bir takım var. Farklı, güçlü, özel, yetenekli ve uyum içinde olan bu takım, aynı hedefin, kalitenin ve güvenin peşinden gidiyor. Başarı, kazandıkları zaferlerinde, ulaştıkları hedeflerinde. Gelecek, sıradan olmayı reddedip sınırsız düşündüklerinde. Hayat, onları bir aile yapan zengin paylaşımlarında. Bu başarı hikayesinde, her anımız birlikte. Çünkü; Sen Varsan Güç Bizim!
Ford Otosan'da Arge
Kurulduğumuz günden itibaren ürün geliştirmeye önem vermemiz, ilk ve tek Türk otomobil markası olan Anadol'un geliştirilmesiyle başlayan sürecin ardından geçen yıllar ve devreye alınan yeni projeler bu alandaki yetkinliğimizi pekiştirdi. Ar-Ge ve mühendislik çalışmalarımızı önemli ihraç kalemlerinden biri haline getirmemizin arkasında Türkiye'nin otomotiv sektöründeki en büyük Ar-Ge organizasyonu yer almaktadır. Ar-Ge Merkezimizde 1400+ Ar-Ge mühendisi istihdam etmekteyiz.
Ford Otosan'da Staj
Otomotiv sektörüne ilgi duyan gençlerimize staj imkanı sunmakta, akademik hayatın yanı sıra, iş hayatında da önemli bir tecrübe kazanmalarına fırsat sağlamaktayız. Staj programları boyunca, stajyerlerimiz teknik bilgi geliştirme programlarının yanı sıra şirket içi eğitimlere katılmakta, önemli iş projeleri ve günlük operasyonlara doğrudan katılım ile mezun olduktan sonra tam zamanlı istihdam için hazırlanmaktadır.
Ford Otosan Eskişehir Fabrikası
2019 Uluslararası Yılın Kamyonu ödüllü F-MAX’in üretim merkezi İnönü Fabrikamız, 88 bin metrekare kapalı, 1,1 milyon metrekare açık alanda faaliyet göstermektedir. Yılda 15 bin adet kamyon ve çekici, 75 bin adet motor ve 140 bin adet Transit arka aks kapasiteye sahip olan fabrikamızda günümüze kadar 200 bini aşkın kamyon ve çekici, 800 bini aşkın motor üretimi gerçekleştirdik. İnönü Fabrikamız, Transit araçların arka akslarının Avrupa’daki tek üretim merkezidir.
Ford Otosan'da Üretim
1959’da kurulan Ford Otosan, 2018 yılı sonu itibariyle 455 bin ticari araç ve 75 bin adet motor ve 140 bin adet aktarma organı üretim kapasitesi sayesinde Ford Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim merkezi konumundadır. Kocaeli ve İnönü Fabrikaları, Ford fabrikaları arasındaki değerlendirmelerde Ford’un “En İyi Araç Üretim Merkezleri” arasında gösterilmektedir.
Ford Otosan Kocaeli Fabrikası
2001 yılında 40.000 adetlik Transit üretim kapasitesiyle kurulan Kocaeli Fabrikalarımız; verimli, esnek ve yüksek kaliteli üretime bağlı olarak yıllar içinde büyümüştür. Kocaeli Fabrikalarımız Transit, Custom ve Courier modellerinin üretim sorumluluğunu alarak, 2017 sonunda 440.000 adetlik üretim kapasitesine ulaşmıştır. Kocaeli Fabrikalarımızın kampüsü, 2001 yılında kurulan Gölcük Fabrikamıza ve 2014 yılında faaliyete geçen Yeniköy Fabrikamıza ev sahipliği yapmaktadır.
Company Images
Team
Social Media
Kocaeli Üniversitesi Elektrik Münendisliği 2015 mezunuyum. Yeniköy Fabrikası Kaynak Atölyesi’nde Üretim Teknolojileri Mühendisi olarak 2.5 yıldır görev yapıyorum. Ford Otosan’ın sağladığı eğitim desteği ile Boğaziçi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği alanında yüksek lisans yapıyorum. Şirketimiz, çalışanlarının hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine tam destek sağlıyor. Bu nedenle Ford Otosan’da çalışmak bana her alanda tecrübe katıyor.
İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği lisans ve yüksek lisans programlarından mezunum. Ford Otosan’ın eğitime verdiği destek ile Fabrikadaki görevi ve akademik kariyerini aynı anda yürüterek Gebze Teknik Malzeme Mühendisliği dalında doktora yapıyorum. ’ Ford Otosan gibi insana değer veren, teknolojiye öncülük eden ve çalışanlarıyla beraber sürekli gelişen bir ailenin parçası olmaktan çok mutluyum.
YTÜ Makine Mühendisliği’den 2012 yılında mezun olmamın ardından Isı Proses Anabildim dalında Yüksek Lisans öğretimimi tamamladım. 2012 yılında Ürün Geliştirme çatısı altında 3D CFD Mühendisi olarak göreve başladım. 2017 yılında rotasyon gerçekleştirerek İnovasyon Müdürlüğü ailesinde inovasyon uzmanı olarak görev almaya başladım. Karar verebilme becerimi geliştiren, pozitif ve lider yöneticiler ile çalışabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum.
Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 8 yıldır Ford Otosan’da çalışıyorum. 2012-2018 arasında Kocaeli fabrikasında STA’in farklı birimlerinde görev aldım. Sonrasında Eskişehir Fabrikası STA Resident ekibine rotasyon oldum. Sahip olduğum mühendislik bilgisini edindiğim tecrübeleri, üretimini gerçekleştirdiğimiz araç modellerinde ve gelecek yıllarda devreye alacağımız yeni projelerde kullanabilme fikrini heyecan çok verici buluyorum.
İTÜ Makine Mühendisliği 2013 mezunuyum. 5 yıl motor tasarım ekibinde Ürün Geliştirme ve Tasarım Mühendisi olarak çalıştım. Sonrasında rotasyon ile son bir yıldır Ford Trucks İç Pazar Ürün Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Ford Otosan’ın kinetik programı sayesinde tasarım ve analiz dünyasından çok farklı bir dünya olan pazarlamada yeni tecrübeler kazandım, şirketteki diğer arkadaşlarıma da bu tip rotasyon imkanlarını değerlendirmelerini öneriyorum.
Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği 2019 mezunuyum. Ford Otosan’daki kariyer hayatıma öğrenciyken başladım. 2018 yılında Elektrikli Güç Aktarma Organları ekibinde uzun dönem stajyer olarak görev aldım ve sonrasında Ford Otosan ailesine Elektrikli Motor ve Aktarma Sistemleri Mühendisi olarak katıldım. Yurt içi ve yurt dışı projelerde elektrikli araç modelleme ve simülasyon çalışmalarını yürütüyorum.
2013 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Ford Otosan kariyerime 2019 yılı Mart ayında Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak başladım. Çalışma disiplini olarak her işte çevik olmaya, en değerli ürünü sunabilmeye odaklanıyoruz. Ford Otosan’da yaptığımız işin önemi, işlerin çeşitliliği ve hep daha iyiye ve yeniye ulaşmak için teknolojinin sunduğu yenilikleri kullanma şansımız beni en çok motive eden faktördür.
2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldum. Mezuniyetimin ardından Ford Otosan’da Tedarikçi Geliştirme Mühendisi olarak iş hayatına adım attım. Topluma değer katan, yenilikçi, Türkiye’nin lider otomotiv şirketinde çalıştığım için gurur duyuyorum. Ford Otosan’nın sağladığı birçok gelişim fırsatı sayesinde geleceğe kendimi daha iyi hazırlıyorum.
Anadolu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2014 mezunuyum. 5 yıldır Ford Otosan Eskişehir Fabrikasında Bakım Mühendisi olarak çalışıyorum. Tesisin enerji yöneticiliği görevini de yürüterek birçok farklı enerji projesi ile tesisin enerji verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyorum. Ekibini geliştirmeyi odak edinmiş olan Ford Otosan’da çalışmak kendini daha ileriye götürmek isteyen profesyoneller için bulunmaz bir fırsat.