Birçoğumuz bizi tatmin edecek, kendi potansiyelimizi ve yeteneğimizi geliştirmemize yardım edecek bir işin var olduğunu güçlü (ve bazen sabırsız) bir şekilde hissediyoruz. Fakat bu ideal iş neye benziyor? Yeteneklerimiz ve ilgi alanlarımız ne? Bu soruların cevapları çoğu zaman muğlak. Zamanın acımasızca ilerlediğini hissetmenin yanı sıra içinde bulunduğumuz dönemin getirdiği belirsizliğin, para kazanma zorunluluğunun ve statümüzü korumanın baskısı altındayız. Kendi kendimize bu durumun rahatsızlığını çekmeye, hatta kimi zaman bundan utanç duymaya ve ümitsizliğe düşmeye yatkınız.
The School of Life’ta, severek yapacağımız işi bulmaktan daha zorlu bir uğraşın az olduğunu kabul ediyoruz. Ama aynı zamanda zihnimizde doğru yaklaşım ve fikirler olduğunda; kendimizi tanıma, hakiki hedeflerimizi belirleme ve bir sonraki adımı atma yönünde gerçek bir ilerleme kaydedebileceğimize inanıyoruz.
Kariyer Potansiyelimizi Nasıl Belirleriz’de:
Kariyer potansiyelimizi anlamamızı sağlayacak bir dizi kavram ve alıştırma ile tanışıyoruz
Potansiyelimizi profesyonel dünyanın sunduğu fırsatlarla nasıl uyumlu kılacağımızı çalışıyoruz
Kişiliğimizi keşfe çıkıyoruz ve özgün ilgi alanlarımızı inceliyoruz
Bizi içgüdülerimiz ve arzularımızı dinlemekten ve ilerlemekten alıkoyan blokajlarımızı ve çekincelerimizi ele alıyoruz
Ebeveynlerimizin ve toplumun beklentileri konusuna özellikle eğiliyoruz.
Bu ders, bizi odaklanmamış arzulardan alıp bir sonraki profesyonel adımlarımızı içeren daha net ve gerçekçi bir plana yönlendiriyor.
Atölye Lideri
Banu Kanıbelli, müzisyen, eğitim psikologu. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. Mimar Sinan Üniversitesi Etnomüzikoloji Bölümü’nde yüksek lisans dersleri aldı. Bilgi Üniversitesi, Felsefe ve Toplumsal Düşünce Bölümü’nde yüksek lisans çalışmasını müzik ve felsefe üzerine tamamladı. Advanced CA, ‘İleri Kariyer Danışmanlığı’ Eğitimi ve Uluslararası Kariyer Danışmanlığı Birliği IACA belgesi aldı. 2011 yılında başladığı Mindfulness çalışmalarını, ‘Mindful Schools’, ‘Mindfulness Tools’ eğitimleriyle Kanada, Hollanda ve İrlanda’da gerçekleştirdi.
Profesyonel yaşamı boyunca özel eğitim kurumlarında eğitim koordinatörlüğü yaptı. Bu süre zarfında müzik çalışmalarını sürdürdü. Eğitim dünyasında çocuklarla geçen 1996-2013 yılları arasında bestelediği ‘çocuk şarkıları’ Bülent Ortaçgil’in müzik direktörlüğünde “Kara” Çocuk Şarkıları ve Öykü Kitabı (1998) ve “Başka Dünya Yok” Çocuk Şarkıları (2006) albümleriyle yayımlandı. Takip eden büyükler için şarkılar döneminde “Bu Rüzgâr” (2013), “Lobna’nın Şarkısı” (single) (2014), “Yer Gök” (2017) yayımlandı.
Şarkı yazarlığı ve performanslarının yanı sıra, mindfulness, gençlere yönelik bireysel eğitim danışmanlığı, müzik/mindfulness/kariyer temalarındaki atölye ve eğitim çalışmaları devam ediyor.
Atölye liderinin TSOL çatısı altında verdiği ‘Müzikle Mindfulness’ eğitimi bulunmaktadır.
Atölye Hakkında
Atölyemiz, 20.00 – 22.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.
Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.