Metaverse - Metaverse Ne Demek? | Youthall
Youthall Mobil Uygulaması iOS ve Android için Yayında! İlanlar, Şirketler, Etkinlikler, Eğitimler, Ayrıcalıklar ve çok daha fazlası..

Metaverse - Metaverse Ne Demek?

13 Aralık 2021
İçeriği Paylaş:

Meta Facebook’un yeni ismi oldu. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, isim değişikliğini doğruladı veFacebook’un gelecek 10 yılda geliştireceği sanal evren Metaverse’ü tanıttı. Şirketin Horizon adındaki sistemi henüz kullanıcıya açılmasa da uzun süredir geliştiriliyor. Facebook sadece AB içerisinde 10 bin mühendis alacak ve 10 milyar dolardan fazla yatırım yapacak. Horizon’ın seneye kullanıcıyla buluşması bekleniyor. Facebook’un bu hamlesi ise metaverse coin’lerine hareket getirdi. Metaverse kavramının The Matrix, Pokemon Go, Minority Report, Ralph Breaks The Internet, Black Mirror gibi sayısız film ile video oyununda tasvir edildiği biliniyor.


METAVERSE NE DEMEK?


Sanal gerçeklik teknolojisinin geliştirilmiş hali olarak görülen metaverse, kurgusal evren olarak da tarif ediliyor.

“Metaverse” kelimesi, “meta” (ötesinde anlam) ve “evren” kelimelerinin birleşimiyle meydana gelmiştir. Metaverse’te insanların alışveriş yapabileceği, hizmetlere abone olabileceği, iş arkadaşlarıyla birlikte çalışabileceği, oyun oynayabileceği ve hatta çevresindeki görüntüyü kişisel zevklerine ve gereksinimlerine göre özelleştirebileceği paylaşılan 3D sanal bir ortam sunuluyor. Metaverse, insanın dijital alandan ziyade dijital dünyanın içine girmesine izin veriyor.

Türkçe’ye ‘sanal evren’ olarak çevrilebilecek olan ‘metaverse’ kullanıcıların internet üzerinde var olan bir dünyaya bağlanmasını sağlıyor.

Metaverse konsepti, internetin gelişimindeki bir sonraki aşama olarak görülüyor.

Teknolojiden para kazanmanın yeni yollarını arayan şirketler, metaverse ile insanlara internet üzerinden erişebilecekleri kurgusal bir evren vadediyor.

Örneğin, kullanıcılar kendilerini bir hologram şeklinde başka yerlere yansıtabiliyor. Metaverse, kişinin sadece bakmak yerine içine girebildiği somutlaştırılmış bir internet gibi hayal edilebileceği belirtiliyor.

Gerçeğe dayalı olacak metaverse’in, önceden oluşturulmuş sanal dünyalardaki karikatürize avatarların aksine kullanıcıların gerçek fiziksel çevrelerini dijitalleştirerek, birbirleriyle gerçek insan görüntüleriyle etkileşime girebilmelerine imkan sağlayacağı kaydediliyor.