Yurtdışında eğitim konusunda Amerika, Kanada ve Avrupa’nın çeşitli ülkeleri, yurtdışında eğitim görmek isteyen mühendislik öğrencileri için birçok avantaj sunuyor.
Mühendisler için yurtdışı eğitim programlarına baktığımızda da birçok ülkede ve okulda mühendislik programları yer alıyor. Endless Abroad uzun yıllardır yurtdışı eğitim konusundaki tecrübesi ile yurtdışı üniversitelerinde birçok mühendislik bölümü sunuyor. Mühendislik öğrencileri bu programlar sayesinde yurtdışında eğitim aldığında farklı bakış açıları kazanarak farklı kültürler tanıyor ve yüksek standartlarda kaliteli eğitim alma fırsatına sahip oluyor. Yurtdışında eğitim alan mühendislik öğrencileri seyahat ederek, farklı dil ve aksanlara maruz kalarak kişisel gelişimlerini önemli ölçüde artıyor.
Mühendisler Neden Yurtdışında Eğitim Almalı?
Mühendisler için yurtdışında eğitim almanın çok sayıda avantajı bulunuyor. Özellikle günden güne küreselleşen dünyada mühendisler yurtdışında üniversite eğitimi ile kariyerine iyi başlıyor. Dil öğrenme konusunda da iyi eğitim alıp çok sayıda insanla pratik yaparak uluslararası düşüncelerini de geliştiriyorlar. Yurtdışında mühendislik okuyan öğrenciler aynı zamanda problem çözme yeteneklerini geliştirerek mesleğine de katkı sağlıyorlar. Farklı kültürden insanlarla tanışarak iletişim becerilerini de kuvvetlendiriyorlar. Mühendisler için yurtdışındaki büyük burs havuzu da yurtdışında mühendislik okumak için önemli bir detay. Yurtdışında mühendislik programlarından yararlanan öğrencilerin kazanacağı diğer önemli avantajlar ise şöyledir:
Bunlara ek olarak yurtdışında mühendislik eğitimi almak için 8 sebep yazımıza göz atabilirsiniz.
Mühendislik Okumak İçin En İyi Üniversiteler
Dünya üniversiteleri arasında en iyileri değerlendiren Times Higher Education, üniversitelerin yayınlanan araştırmalarına, makalelerine ve bilim dünyasına katkılarına bakıyor. Aynı zamanda müfredat özellikleri gibi birçok kritere göre liste çıkarıyor. Buna göre her yıl en iyi mühendislik üniversitelerini de açıklıyor. Mühendislik okumak için en iyi üniversiteler hangisi arayışınızda size yardımcı olabilir. Genel mühendislik ve teknoloji alanında da en iyi okulları görebiliriz. Times Higher Education tarafından Dünya'nın en iyi teknoloji ve mühendislik üniversitelerine birlikte bakalım.
Yurtdışında Mühendislik Yüksek Lisans Programları
Yurtdışında mühendislik bölümünden mezun olan öğrenciler mühendislik sektöründe çok çeşitli iş ve kariyer fırsatından yararlanabilir. Yurtdışında mühendislik bölümü bitiren mezun öğrenciler, kariyerlerinde terfi alabilir ve gelişim sağlarlar. Lisans programları, mühendisliğin temel ilkelerini içerirken, yüksek lisans programları proje yönetimi programlarına ağırlık vermektedir. Sektörde kendini geliştirmek isteyen yüksek lisans öğrenci sayısı artmıştır.
Yurtdışında Mühendislik Bölümleri
Eğer siz de yurtdışında mühendislik okumayı düşünenlerdenseniz mühendislik bölümlerine şimdi göz atabilirsiniz. Her bölüm farklı disiplinlerden oluşur. Yurtdışında mühendislik eğitimi almak istiyorsanız aşağıdaki bölümlere göz atabilirsiniz.
Bilgisayar Mühendisliği
Yurtdışındaki mühendislik bölümlerine baktığımızda en popüler bölümlerden biri olan Bilgisayar Mühendisliği, bilgisayar ağları, yazılım sistemleri, donanım bileşenleri tasarımı ile ilgili bir daldır. Bu bölümde; grafik, programlama, işletim sistemleri, yapay zeka, algoritma gibi konulara ağırlık verilir.
Uzay Mühendisliği
Diğer bir mühendislik bölümü ise Uzay Mühendisliği. Bu bölümde uçak, uzay araçları, navigasyon sistemleri, kontrol ve yönlendirme sistem tasarımları gibi konulara ağırlık verilmektedir. Konular teorik ve pratik olarak işlenir.
Makine Mühendisliği
En çok tercih edilen mühendislik bölümlerinden olan Makine Mühendisliği ise üretim, tasarım ve analiz konuları ile ilgilenir. İşlediği konularla tüm mühendislik bölümlerini kapsayabilir. Aynı zamanda matematik, kimya ve nanomekanik konuları da bu bölümle işlenir.
Biyomedikal Mühendislik
Yurtdışında mühendislik bölümleri içinde; tıpta ve biyoloji alanında kullanılmak üzere çalışmalar yapılan Biyomedikal Mühendislik de var. Bu bölüm; ekipman, cihaz tasarısı ve ihtiyaçları karşılamak için oluşturulan mühendislik dalıdır.
Elektrik Mühendisliği
Mühendislik bölümleri için de dikkat çeken bir diğer bölüm ise Elektrik Mühendisliği. Bu bölümde elektrik sistemlerinin, cihazların, makinelerin tasarımını ve uygulanmasını sağlayan disiplinler işlenir.
Yurtdışında Mühendislik Kaç Yıl?
Yurtdışında Mühendislik eğitimi almak isteyenlerin en merak ettiği konulardan biri de kaç yıl süreceği. Yurtdışında 4 veya 5 yıl süren mühendislik eğitimini tamamlayan öğrenciler yüksek lisans derece programlarına katılabilirler. Yurtdışında mühendislik bölümü genel hatlarıyla; motor, makine ve elektrik sistem tasarımı ve kullanımı ile ilgilidir. Kimya mühendisliği, elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği ve makine mühendisliği ile oluşan mühendislik bölümleri öğrencilerine birçok alanda uzmanlık fırsatı verir. Mühendislik eğitimi için yurtdışında üniversite eğitimi başvurusunda bulunacak öğrenciler, lisans eğitim süresince matematik, fizik ve kimya derslerini zorunlu olarak alırlar.
Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Aracılığıyla Ücretsiz Başvuru İmkanı
Yurtdışında üniversiteyi mühendislik bölümünde okumak istiyorsanız Endless Abroad ile dilediğiniz ülkedeki dileğiniz okula ücretsiz başvuru yapabilirsiniz. Yurtdışında eğitim almaya karar verdiğinizde sunulan şehirler ve okullar arasında size ve bütçenize uygun okulu Endless Abroad yardımıyla hızlıca bulabilirsiniz. Mühendislik bölümü için vize alma konusunda da Endless Abroad uzman eğitmenleri ile başvuru sürecinden kabul sürecine ve tüm eğitim dönemi boyunca öğrencilere gerekli tüm desteği sağlar. Endless Abroad websitesi üzerinden dilediğiniz ülke ve okulu seçerek bilgi alabilirsiniz.