İLERİDE Programı kapsamında gerçekleştirilen Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi ile katılımcı gençler öğrenme sürecini, planlamayı, izlemeyi, geliştirmeyi deneyimledikleri gibi öğrenme tarzları hakkında bilgi sahibi olurlar. Kişinin kendini tanıması ve geliştirmesini sağlayan; bilginin nasıl edinileceğine dair bilgi ve beceriye sahip olmayı, hatalardan öğrenmeyi ve sürekli olarak kendini geliştirmeyi içeren öğrenmeyi öğrenme kavramı hayal etmenin, üretmenin ve ilerlemenin ilk adımıdır.
Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi’ne katılan program katılımcılarından öğrenme yolculuklarını dinleyelim.
“Öğrenme sürecini bir yola benzetirsek eğer, öğrenmeyi öğrenmenin yolumuzu aydınlatması için bir mum olduğunu ve bu mumu elimize almadan yola çıkmayacağımızı keşfettim.”
Shell Türkiye’nin Bilim Virüsü ile birlikte yürüttüğü İLERİDE Programı yeni başlamasına rağmen şimdiden bizlere düşünme, analiz etme, kendimizi geliştirme olanağı sağladı.
İLERİDE Programı’nda “öğrenmeyi öğrenme” eğitimini tamamladım. Bu eğitim sürecine başlamadan önce “öğrenmeyi öğrenme“ teması hakkında aklımda çok soyut, birbirinden farklı düşünceler oluşmuştu. Eğitim sonunda öğrenme kavramına bu kadar anlamlı ve detaylı bakmadığımı farkettim.
Öğrenme sürecini bir yola benzetirsek eğer, öğrenmeyi öğrenmenin yolumuzu aydınlatması için bir mum olduğunu ve bu mumu elimize almadan yola çıkmayacağımızı keşfettim. Öğrenmeyi öğrenme sürecine girene kadar öğrenmenin kısıtlı bir kavram mı, yoksa sınırsız bir olgu mu olduğunu hiç düşünmemiştim. Eğitimde çalıştığımız ve beyin fırtınası gerçekleştirdiğimiz bu konuda öğrenmenin sınırsız olduğunu keşfetmek benim için çok heyecan vericiydi. Bu süreçte kendi öğrenme sürecimi keşfetme ve kendimi tanımam için çeşitli kılavuzlar edindim.
Eflin Şenfil - Türk Dili ve Edebiyatı
“Bulunduğumuz zaman diliminde birçok şeyi aynı anda öğrenmek beni hem zorluyor hem de kararlar karşısında hareketsiz kalmama sebep oluyordu.”
Shell Gençlik ve Sosyal Yatırım Programı İLERİDE, adında da açıkça belirttiği gibi gençlere temelden başlayıp ileriye doğru olan bu yolculukta, yolda bize lazım olacak yetkinlikleri kazandırarak devam edebilme gücünü kendimizde bulmamızı sağlıyor.
Bulunduğumuz zaman diliminde birçok şeyi aynı anda öğrenmek beni hem zorluyor hem de kararlar karşısında hareketsiz kalmama sebep oluyordu. Nereden başlayacağımı düşünürken İLERİDE’nin Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi’ne katıldım. Kendime yol haritası çizebilmemi ve olumsuz düşüncelerden kurtularak yeniden hareket edebilmemi sağladı. Böylelikle aslında bu yetkinliklerin günlük hayatımızda birçok kilit noktada anahtar niteliği taşıdığının farkına vardım. Aldığımız eğitimin gerçek hayattaki karşılığını görmek eğitim modülünün devamına olan motivasyonumu daha da arttırdı. İçeriklerin verdiği ilhamla bu konulardaki gelişimimi kitaplarla da desteklemeye karar verdim.
Pınar Gökhan - Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi